Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklós a főváros agglomerációs övezetében, Budapest központjától 20 kilométerre található a Csepel-szigeten. A város a halászok és a pákászok védőszentjéről Szent Miklósról kapta a nevét.

Őskori leletek alapján a települést már több, mint hatezer éve lakják, számos bronzkori temetkezési helyre bukkantak, és adatok vannak arról, hogy a kelták és a római kor idején is élt már ember itt. A honfoglalás után ez a terület lett Árpád szálláshelye, hiszen a folyónak köszönhetően jól védhető területről volt szó, valamint a bőséges hal populációval rendelkezett.

A területi adottságok a történelem során nem csak pozitívumot hagytak maguk után, de károkat is okoztak. A tavaszi áradások, tűzvészek minden évben nagy megpróbáltatások elé állították a falu lakosságát, ha pedig a természeti károk enyhébbek voltak, akkor külső támadások érték a várost. A török megszállás vagy épp behurcolt járványok is tizedelték a lakókat. A megszállásnak csak a törökök kiűzése vetett véget, az áradások pedig 1882. után szűntek meg teljes egészében, amikor is megépült a város gátrendszere. Pár évvel később, 1892-ben pedig a várost ketté szelő vasúthálózat fejlesztése is elkezdődött, amivel a települést bekapcsolták az országos vasúthálózat vérkeringésébe.

Szigetszentmiklós templom

A világháborúk ideje alatt a város több kárt is szenvedett, elsősorban a repülőgyár közelsége miatt. Az ezt követő időszak alatt a település határában épült meg a Csepel Autógyár, amit később több kisebb cég is követett. Szigetszentmiklós 1986-ban vált várossá, a 2017-es adatok alapján a népesség összlétszáma 37.500 fő volt.

A Budapestet megkerülő M0-as autópálya meghosszabbításával Szigetszentmiklós megközelíthetősége jelentősen nőtt, azonban a fővárossal összekötő legfontosabb tömegközlekedési eszköz az 1892. óta működő HÉV.

A 80-as években a Csepeli Autógyár több, mint 10 ezer embernek adott munkát, ennek megszűnésével azonban sokan váltak munkanélkülivé. Az évek során az autógyár helyére több új cég költözött, és itt jött létre az Áti Sziget Ipari Park. A másik két nagy, jelentős iparág a kereskedelem és szolgáltatás, amik ezreket foglalkoztatnak a városban.

Az M0-as autópálya mellett egy újabb ipari parkot alakítottak ki, ahova több olasz és német cég települt be. A külföldi vállalatok megjelenésével újabb munkahelyek jöttek létre és új lendületet adott a város további fejlődésében. Szigetszentmiklós meghatározó szerepét tovább növelte, hogy 2013-ban járási központtá nyilvánították.

Az idegenforgalmi és turisztikai élet is fellendülőben van a városban. Szigetszentmiklósnak ma is nagy vonzereje a Ráckevei (Soroksári) Duna. A nyaralóhelyekkel benőtt terület a horgászok és sportolók kedvelt helye.

A város sokszínű álláslehetőségét a SzigetszentmiklosAllas.hu jól tükrözi. Az oldalon megtalálhatjuk a helyi munkakínálatot, amikre egyszerűen és gyorsan elküldhetjük jelentkezésünket. Amennyiben bizonytalanok vagyunk önéletrajzunk vagy motivációs levelünk formai követelményeit illetően, akkor karrier tippek oldalon további információt olvashatunk erről, de megtaláljuk a város soron következő állásbörzéjének időpontját és helyszínét is.

Hirdetése feladáshoz céges regisztrációra van szükségük, amit a következő linken tudunk megtenni, ezt követően a fiókunkba belépve a rendszer felajánl egy ingyenes próba hirdetést, de a nagyobb elérés és a több jelentkező szerzés érdekében választhatjuk a kiemelt hirdetéseket, amik a közösségi oldalakon és a weboldal leglátogatottabb részen is megjelennek.

Amennyiben további kérdése volna, keresse ügyfélszolgálatunkat, vagy látogasson el weboldalunk segítségnyújtó felületére, ahol további választ kaphat.

Képek forrása: https://hu.m.wikipedia.org/wiki